Tallinja kártya – Miért érdemes, hogyan regisztrálj?

Azoknak, akik többször is terveznek Máltára jönni, vagy egy hétnél hosszabb időt is terveznek itt tölteni, érdemes lehet személyes (fényképes) Tallinja buszos kártyát kiváltani.

Ezek a személyes buszkártyák közül a Felnőtt – Adult (18 éves kortól), a Gyermek – Child (4-10 éves kor között), és az Iskolás – Student (11-17 éves kor között) bármelyik kiváltható – akár előre is!!, amennyiben szeretnél, szeretnétek itt a buszokon ingyenesen utazni az itt tartózkodásotok alatt.

2022. október 1-től ugyanis a személyes Tallinja kártya birtokosok, amennyiben pozitív egyenlegük van a kártyán, ingyenesen utazhatnak a nappali, az éjszakai, és bizonyos speciális járatokon, mint például idén januártól kezdődően a Valletta – Sliema, és a Valletta – Cospicua/Birgu kiskompokon is. A személyes Tallinja kártyák a jelenlegi busztársaság koncessziós szerződésének végéig, azaz 2029. december 31-ig érvényesek.

A Tallinja kártyák regisztrációs díja 25 EUR, melyre 2.87 EUR-os postaköltség kerül (helyi címre, ajánlott küldeményként), amit igényléskor kell megfizetni. Azzal számoljatok, hogy a kártya (a máltai viszonyokat ismerve 2-4 hét alatt érkezik meg általában az általatok megadott címre, ami lehet akár a szálloda, akár a privát szállásadóval, vagy itt lakó rokon, barát, ismerős címe is.
Mivel ajánlottan érkezik, érdemes az ő nevükre kérni a postázást, és jelezni nekik, hogy érkezik majd a kártya, azaz a Cím rovatba, az házszám/háznév, utcanév elé beírni annak a nevét, akinek a címére érkezik.

A személyes Tallinja kártyát ezen a linken keresztül tudod regisztrálni:
https://www.publictransport.com.mt/register-now
Fontos, hogy a regisztrációs lapon a 3 kérdésnél a bejelölést állítsd át Passport or other ID document-re, ahogy az az alábbi képen látszik, és az útleveled, vagy a személyi igazolványod számát, majd alatta, a kiállító országot (Hungary, stb.) add meg.

Fontos, hogy a TD járatokon viszont fizetni kell az utazásért, ami az egyenlegből történik, ezért fontos, hogy nyomon kövesd, hogy mekkora az egyenleged, és biztosítsd, hogy pozitív maradjon, azaz, ha elhasználod fizetős szolgáltatásra, akkor feltöltsd újra.

Az egyengeledet itt tudod ellenőrizni a kártya számának megadásával: https://www.publictransport.com.mt/en/check-card-balance.

Feltölteni a kártyát pedig ezen az oldalon tudod online: kártyádat: https://www.publictransport.com.mt/top-up
Ezekhez a kártyán szereplő kártyaszámot kell megadni.